Buket Karaca

Buket,
Je bent een hardwerkende jonge vrouw met ontzettend veel wilskracht en een onmiskenbaar verantwoordelijkheidsbesef. Dat is dan ook zonder twijfel je belangrijkste troef! Uitdagingen durf je wel degelijk aan te gaan en meid, dat siert je enorm. Door je structurele aanpak en de professionaliteit waarmee je keer op keer te werk gaat, slaag je erin jouw vele buitenschoolse activiteiten te combineren met je studies. We hebben verschillende keren nauw samengewerkt en één ding is zeker; vooruitstrevend en doelgericht mag ik je wel noemen:)) Hoewel ik soms het gevoel had dat je te veel hooi op je vork nam, lostte je de verwachtingen erna wel in. Kortom, je bent een jongedame om U tegen te zeggen! Veel succes!

Laetitia Nsiona
vriendin Rechten en AISU

Buket,
proficiat met je kandidatuur voor de gemeenteraadsverkiezingen. Je bent altijd een ongelooflijk enthousiaste leerling geweest. Met een gemotiveerde inzet en een sterk engagement. Dat je in de politiek zou gaan heeft me nooit verbaasd en dat je nu opkomt voor de gemeenteraadsverkiezingen lijkt me een uitstekende beslissing. Berchem heeft mensen als jij dringend nodig om nog meer uit te groeien tot een gemeente waar het aangenaam is om te werken en te leven, om te spelen en te functioneren, om te genieten en te leren. Ik wens je veel succes en hoop dat dit succes je niet naar het hoofd stijgt. Voeten op de grond en genuanceerd denken zijn voor mij twee belangrijke waarden.

Nicole Lenaerts
je leerkracht Nederlands en Duits (Pulhof)

Buket,
ik leerde ze kennen op de schoolbanken als een lief en hardwerkend studentje. Ik heb nooit anders geweten dan dat zij al droomde van de advocatuur en een carrière in de politiek. Elk jaar opnieuw gaf zij zichzelf vol overgave op voor de studentenraad. Ze stond gekend als welbespraakt en standvastig in haar ideeën maar steeds respectvol. Het mag dan ook geen wonder wezen dat zij bij iedereen erg geliefd was. Reeds in het middelbaar was zij begeesterd door het ideeënhoed van de CD&V. Ongelofelijk dat zij op 22jarige leeftijd al staat te schitteren op de verkiezingenlijst van CD&V Berchem. Dit geeft nog maar eens blijk van haar drijfveer en doorzettingsvermogen om op te komen voor de rechten van haar medemens.

Caroline Vanderhoeven
vriendin sinds 3de middelbaar

Buket,
een boeket vol talenten: intelligent, temperament, engagement !
Je was een erg enthousiaste humaniorastudente. Over de vele boeiende maatschappelijke thema’s in onze lessen had je vaak een uitgesproken mening. Steeds bereid om bij te leren stond je ook altijd open voor nuances. Dat siert je nog steeds. Als er iets moest worden georganiseerd stak je altijd als eerste de handen uit de mouwen. Dat daarbij soms brandjes moesten worden geblust bracht jou nooit van de wijs, maar vormde integendeel een uitdaging voor je. Dat doe je nog steeds. Dat je na je studies Humane Wetenschappen rechten wou gaan studeren leek evident, maar je moet dat dan toch ook maar doén! Doorbijten bij tegenslag, oplossingen zoeken bij wat moeilijker gaat. En realiseren waaraan je begint! Dat doorzettingsvermogen typeert jou nog steeds. Je stap naar de gemeentepolitiek is een logisch vervolg. Vanuit je ‘andere’ afkomst lijkt het vanzelfsprekend dat je geïnteresseerd bent in diversiteit. Maar jouw kwaliteiten overstijgen de grenzen van huidskleur en origine. Je straalt gewoon een krachtige positieve boodschap uit, naar jong en oud: “Blijf niet bij de pakken zitten, maar realiseer uw plannen en dromen!”. Ik ben ervan overtuigd dat een intercultureel district als Berchem jouw engagement kan gebruiken. Ik hoop van harte dat je via de politiek ook hier je dromen kan waarmaken!

Inge Van Bogaert
je leerkracht gedrags- en cultuurwetenschappen (Pulhof)

Buket,
Ik herinner me onze eerste kennismaking in de welbekende Agora Kaffee van de Universiteit Antwerpen. Ons gesprek over de kersverse oprichting van ons nieuw oogappeltje, AISU. Ik heb uw enthousiasme en geloof in AISU altijd bewonderd. Al moet ik toch wel toegeven dat ik soms een beetje schrik had of je soms niet te veel hooi op uw vork nam. Maar nee, je was een doorzetter en was zo gericht op uw doel dat je het moest bereiken voor het mooie resultaat dat er achter schuilde. Zoals je jezelf ook citeert, je gaat inderdaad kritisch door het leven, omdat je zo’n groot verantwoordelijkheidsgevoel hebt in al hetgeen je doet. Ik ben trots en fier op u dat je op jonge leeftijd zoveel hebt bereikt en nog veel zult bereiken in de toekomst. Weet dat je heel veel steun verdient en dat uw inzet zal beloond worden. Wie iets echt wilt doen, vindt altijd een weg, en geloof me, je hebt je weg al gevonden. Hierbij kan ik je alleen nog veel succes wensen in je politieke leven.
Proficiat.

Zehra Turgut
Voorzitster AISU 2010-2011